Cursussen

Djembe

Tijdens de lessen komen allerlei Afrikaanse trommels aan bod, zoals de djembé,  sabar, doundoun, balaphon, krin, sangban en kinkinee. Allereerst wordt er in de lessen aandacht besteedt aan de djembé. Verschillende basistechnieken worden uitgelegd en  er worden ritmes gespeeld. Daarnaast heb je de doundoun (grote bastrommel), die de djembé ritmisch ondersteund en het meer als een muzikaal geheel laat klinken. Wanneer dit goed loopt komen er steeds meer trommels bij, zoals de sangban en de kinkinee. Dit zijn ook bastrommels die met een stok bespeeld worden. Ook beschikt MudansA over een aantal melodische instrumenten zoals de balaphon.

Djembe kids 4 / 12 jr
Samen de basistechnieken van de djembe en doundoun leren met daarbij enkele ritmes. In deze lessen komen ook de zogenaamde breaks aan bod; dit zijn gezamenlijk gespeelde ritmische variaties op het basispatroon, die de muziek een extra swing geven.

Samba
Surdo, Caixa, Tamborin, Timba, Chocalho, Ago-go, Cuica, Repinique
Zeer laagdrempelig, iedereen kan meedoen, geen aanleg of ervaring nodig.
Alles is aanwezig voor een echte samba.

Doundouns 
(ook bekend als doun, dundun, doudoun, djundjun) is de algemene naam voor een categorie Afrikaanse bastrommels, De trommels zijn gemaakt van een uitgehold rond stuk hout, waarbij aan beide zijden een koeienvel is gespannen. De Doundouns worden ook wel het hart van de Afrikaanse muziek genoemd, deze drums worden met stokken stokken bespeelt

African Zoumba
Op Afrikaanse ritmes bewegen en plezier maken.
Zeer laagdrempelig, voor alle leeftijden. Voor mannen en vrouwen.
Goed voor lijf en leden, op een gezellige manier in beweging blijven en calorieën kwijtraken.
Geen choreografieën, geen talent of getraind lijf nodig, gewoon kijken en meedoen!
Omdat je op leuke, ritmische muziek bewegingen maakt heb je niet het gevoel dat je sport, terwijl je toch calorieën verbruikt.  African Zoumba, een combinatie van dans en muziek waarbij vrolijkheid en verbinding met elkaar belangrijk zijn.