Aanbod

Wekelijkse lessen

Wilt u uw horizon verbreden en lijkt het u interessant meer te weten over Afrikaanse ritmes en de verschillende percussie-instrumenten? Hebt u zin om met een aantal enthousiastelingen gave ritmes neer te zetten? In sommige landen zie je nog wel dat men ‘spontaan’ een praatje op straat of in de trein met elkaar maakt. In de Nederlandse treinen en bussen is het vaak stil, degene die toch een praatje probeert te maken, wordt vaak vreemd aangekeken. Bij MudansA is het juist heel normaal om contact met elkaar te maken. De onderlinge contacten en gezelligheid staan tijdens de wekelijkse percussielessen dan ook in een hoog vaandel.

Net zoals in Afrika is het bij MudansA belangrijk dat iedereen meedoet en veel plezier beleeft. U bent van harte welkom om een keertje mee te komen meedoen.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met MudansA via het contactformulier. Klik hier.

Djembe
Tijdens de lessen komen allerlei Afrikaanse trommels aan bod, zoals de djembé,  sabar, doundoun, balaphon, krin, sangban en kinkinee. Allereerst wordt er in de lessen aandacht besteedt aan de djembé. Verschillende basistechnieken worden uitgelegd en  er worden ritmes gespeeld. Daarnaast heb je de doundoun (grote bastrommel), die de djembé ritmisch ondersteund en het meer als een muzikaal geheel laat klinken. Wanneer dit goed loopt komen er steeds meer trommels bij, zoals de sangban en de kinkinee. Dit zijn ook bastrommels die met een stok bespeeld worden. Ook beschikt MudansA over een aantal melodische instrumenten zoals de balaphon.

Djembe kids 4 / 12 jr
Samen de basistechnieken van de djembe en doundoun leren met daarbij enkele ritmes. In deze lessen komen ook de zogenaamde breaks aan bod; dit zijn gezamenlijk gespeelde ritmische variaties op het basispatroon, die de muziek een extra swing geven.

Samba
Surdo, Caixa, Tamborin, Timba, Chocalho, Ago-go, Cuica, Repinique
Zeer laagdrempelig, iedereen kan meedoen, geen aanleg of ervaring nodig.
Alles is aanwezig voor een echte samba.

Doundouns
(ook bekend als doun, dundun, doudoun, djundjun) is de algemene naam voor een categorie Afrikaanse bastrommels, De trommels zijn gemaakt van een uitgehold rond stuk hout, waarbij aan beide zijden een koeienvel is gespannen. De Doundouns worden ook wel het hart van de Afrikaanse muziek genoemd, deze drums worden met stokken stokken bespeelt

African Zoumba
Op Afrikaanse ritmes bewegen en plezier maken.
Zeer laagdrempelig, voor alle leeftijden.
Goed voor lijf en leden, op een gezellige manier in beweging blijven en calorieën kwijtraken.
Geen choreografieën, geen talent of getraind lijf nodig, gewoon kijken en meedoen!

 

Activiteiten

Muziek op schoot 0 / 4 jr
Voor de allerkleinsten met papa, mama, opa of oma, genieten van muziek, geluiden en klanken
van de hang, klankschalen, kleine drums, frame drums, shekeres, ballafoon etc

Tribal djam
Djam met hang drum, klankschalen, ballafoon, didgeridoo en framedrums
Rustige klanken, relaxende muziek

Spiritueel dansen
Door middel van verschillende ritmes lichaam, hart en geest verenigen
Water, vuur, aarde, lucht, licht, donker geur en kleur spirituele drums, geheime krachten en kosmische energieën.
Ontspannen, beats, uit je hoofd, loslaten van grenzen, overgave, Samen energie opbouwen
Elk ritme nodigt uit om op een anders te dansen. Waardoor er verschillende energieën ontstaan

Meezingkoor
Laagdrempelige bekende liederen voor iedereen toegankelijk.
( Ook voor valse mensen 🙂

Klankentapijt
Experimenten met stem en andere akoestische middelen
Dit dient dan tot het ontwikkelen van een kerngroep, die ‘Klanktapijten’ neer gaat leggen in verschillende gebouwen met een bijzondere akoestiek en/of architectuur.

Djam
Elke 1e zondag van de maand:
Djam sessie, keuze uit alle Wereldse drums en instrumenten

Fete de Casamance
Afrikaans feest met maaltijd.
Verschillende artiesten en docenten met Seruba, Gonkoma, Gitaar, Ronjé, Kora, Ballaphone, etc

Sysmatic drum and dance
Djam waarin het ritme 2 uur non stop doorgaat Een groep percussionisten zullen de dansers en danseressen afwisselend opzwepen en weer laten aarden

Heartbeats
Deze optreed groep bestaat uit muzikanten vanuit de hele wereld met verschillende instrumenten die verschillende genres ten gehore kan brengen, waaronder Braziliaans, Afrikaans, Arabisch, Aziatisch etc. Deze act is een combinatie van theater, dans en muziek waarbij de interactie met de toeschouwers erg groot is. Een zeer humoristische show waarbij het langslopend publiek, door middel van body & vocal percussie, vraag en antwoord spelletjes, en zelfs Afrikaanse dans, deelnemer wordt van het orkest.

Veteranen
Deze cursisten weten van zichzelf dat ze langzamer dan anderen ritmes oppikken maar het nog steeds erg leuk vinden om elke week samen te komen en lekker te trommelen.